Mikä on Piiri?

”Piiri” on nimi lukupiirillemme, joka on perustettu Porvoossa syksyllä 2008.  Piirin tarkoituksena on kokoontua säännöllisin väliajoin pöydän ääreen keskustelemaan kirjoista. Kirjojen lukemisen ei tarvitse olla vain yksinäistä puuhaa, vaan kirjan tuottamia ajatuksia ja elämyksiä on antoisaa ruotia muiden kanssa – ihmisläheisesti kasvotuksin!

Ryhmä koostuu 10 porvoolaisesta jäsenestä, joista jokainen elää kulttuurista ja hengittää sitä mieluusti. Piirin intiimiyden säilyttämiseksi olemme päättäneet, että enempää jäseniä ei pöydän ääreen enää mahdu. Joten heti alkuun tunnelman latistamiseksi toteamme, että uusia jäsenhakemuksia emme ota tällä hetkellä vastaan.  Mutta sen sijaan voimme tarjota lohdukkeeksi ”ikuisuusjäsenyyttä” tässä Piirin blogissa: jokainen valitsemamme kirja päätyy esiteltäväksi tälle foorumille ja sinä saat halutessasi osallistua virtuaalisesti lukupiirin toimintaan.

Ideana on, että sivuston ylläpitäjä kirjoittaa pienen esittelyn/kirja-arvion teoksesta, jota Piirissä on käsitelty. Tämä julkaistaan heti tapaamisen jälkeen. Arvio toimii tässä blogissa siis ikäänkuin keskustelun avauksena, sillä sana on vapaa kommenteille ja omille arvioille.

Seuraavaksi lukuvuorossa olevan teoksen nimi ilmoitetaan heti, kun olemme päättäneet kirjan ja seuraavan tapaamisen ajankohdan (ja tähän meillä ei ole olemassa sääntöjä – valitsemme mitä haluamme ja koska haluamme! ;). Syksyn aikana luimme mm. Maria Peuran Vedenaliset, Sofi Oksasen Puhdistus ja Juha Seppälän Paholaisen haarukka, mutta näiden arviointia ei ole blogissa, sillä – no, lukemisesta on jo kulunut tovi.

Kirja-arvioiden lisäksi blogista löytyy kirjavinkkejä. Sillä kukapa ei haluaisi tietää mikä teos on tehnyt vaikutuksen ja miksi? Arvioita saa kirjoittaa omalla nimellään tai vaihtoehtoisesti nimimerkillä. Pääsyvaatimuksia ei ole, eikä virallisuudestakaan jaeta plussapisteitä. Pääasiana on jakaa tunteita ja elämyksiä, tuulettaa aivoja ja antaa Piirin pyöriä!

 Joten tervetuloa mukaan lukemaan kirjaa!

Jätä kommentti